Erste banka smanjuje kamatu na stambene kredite u francima

Bez autora
Aug 24 2011

Erste&Steiermärkische Bank (ESB) izvjestila je da po treći puta u posljednjih 12 mjeseci smanjuje kamatnu stopu na stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskom franku (CHF) i to za 0,35 postotnih bodova. Smanjenje će se provesti od početka listopada, odnosno na anuitete koji na naplatu dospijevaju 1. studenoga. Ukupno smanjenje kamatne stope sada iznosi 0,9 postotnih bodova te je posljednjim smanjenjem najvećem broju klijenata kamatna stopa vraćena na razine u vrijeme podizanja kredita. Smanjenje kamatne stope za 0,35 postotnih bodova provest će se i za sve ostale kredite s valutnom klauzulom u švicarskom franku (adaptacijske, hipotekarne i konsolidacijske) te će najniže kamatne stope nakon smanjenja biti - 4,5 posto za stambene kredite za kupnju i izgradnju, 5,8 posto za adaptacijske kredite, 8,0 posto za konsolidacijske kredite te 8,2 posto za hipotekarne kredite...

Erste banka smanjuje kamatu na stambene kredite u francima izvjestila je da po treći puta u posljednjih 12 mjeseci smanjuje kamatnu stopu na stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskom franku (CHF) i to za 0,35 postotnih bodova. Smanjenje će se provesti od početka listopada, odnosno na anuitete koji na naplatu dospijevaju 1. studenoga. 

"Ukupno smanjenje kamatne stope sada iznosi 0,9 postotnih bodova te je posljednjim smanjenjem najvećem broju klijenata kamatna stopa vraćena na razine u vrijeme podizanja kredita", priopćili su iz Erste banke. 

Smanjenje kamatne stope za 0,35 postotnih bodova provest će se i za sve ostale kredite s valutnom klauzulom u švicarskom franku (adaptacijske, hipotekarne i konsolidacijske) te će najniže kamatne stope nakon smanjenja biti - 4,5 posto za stambene kredite za kupnju i izgradnju, 5,8 posto za adaptacijske kredite, 8,0 posto za konsolidacijske kredite te 8,2 posto za hipotekarne kredite, navodi se u priopćenju. 

"Smanjenje kamatne stope provest će se na cijelom portfelju CHF kredita od 1. listopada ove godine, odnosno na anuitete koji na naplatu dospijevaju 1. studenog", ističu iz Erste banke. Osim najnovijeg modela olakšavanja otplate kredita za korisnike stambenih kredita korištenjem mogućnosti ugovaranja odgođenog potraživanja, iz Erste banka naglašavaju kako svojim klijentima i dalje nude alternativne mogućnosti za olakšavanje otplate stambenih kredita u švicarskim francima. 

Klijenti imaju mogućnost ugovoriti produljenje roka otplate kredita te ugovoriti/povećati već ugovoreni tzv. ostatak vrijednosti kredita do maksimalno 40 posto ugovorene glavnice. Promjene mogu obaviti bez plaćanja naknade za promjenu uvjeta, a ako se žele vratiti na prethodne uvjete, to također mogu napraviti bez plaćanja naknade. 

Dodatno, klijentima je raspolaganju i mogućnost ugovaranja počeka tijekom otplate, a Banka i dalje omogućava konverziju kredita s valutnom klauzulom u CHF-u u kredite uz valutnu klauzulu u euru, bez plaćanja naknade. 

Prilikom promjene valute kredita usklađuje se i visina kamatne stope te je ona koja se odobrava niža od redovne kamatne stope za stambene kredite u eurima i iznosi 5,90 posto. Ujedno se primjenjuje srednji tečaj na dan promjene valute kredita, ističu iz Erste banke. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik